Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πήγαμε στο 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής


Εμείς τώρα ως γονείς ανήκουμε οργανωτικά στην Ένωση Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας. Συμπτωματικά από το σχολείο μας έχουμε εκλεγμένους δύο από τους τρεις αντιπροσώπους τόσο στο Δ.Σ. της Ένωσης, όσο και στη Γενική Συνέλευση Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.
Αυτό βέβαια όπως γνωρίζετε προέρχονται από το πρώην 54 Λύκειο Αθήνας που συνενώθηκε με το 53 Λύκειο το καλοκαίρι και που στην ουσία θα είναι στη θέση τους ώς το τέλος αυτή της σχολικής χρονιάς. Την επόμενη σχολική χρονιά θα γίνουν νέες εκλογές, όπως σε όλα τα σχολεία της χώρας και θα εκλεγούν τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν τον νέο Σύλλογο Γονέων του 53 Λυκείου σε όλα τα όργανα. Οι Χονδρορίζος, Θεοδωράκης θα χάσουν τη γονική ιδιότητα τους, καθώς τα παιδιά τους θα έχουν τελειώσει το Λύκειο...

Ας δούμε μερικά πράγματα από τον απολογισμό της Ομοσπονδίας, όπως δόθηκε γραφτά στους αντιπροσώπους:
Έγκαιρα και ολοκληρωμένα είπαμε ότι το βασικό διακύβευμα αυτής της πολιτικής δεν είναι η εξοικονόμηση πόρων λόγω της κρίσης. Είναι το μυαλό και η ψυχή της νέας γενιάς. Πόσο θα μπορέσουν να χειραγωγήσουν το μυαλό της νέας γενιάς στην υποτέλεια, στο συμβιβασμό; Να διαμορφώσουν το σχολείο εκείνο που θα είναι προθάλαμος για να φτιάξει υποτακτικούς, αυριανούς εργαζόμενους που θα δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, ήλιο με ήλιο και θα είναι τρομοκρατημένοι, φοβισμένοι, αναλώσιμοι χωρίς να έχουν γνώσεις και χωρίς να έχουν μάθει την αλήθεια για τον κόσμο που ζούμε.
Με τον αυταρχισμό μέσα στα σχολεία καλλιεργείται η μοιρολατρία, η απογοήτευση για να διαιωνιστεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του μαθαίνουν την “ανταγωνιστικότητα”, την “επιχειρηματικότητα”, το “θάνατος σου η ζωή μου” και όχι τις αξίες της συλλογικότητας, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, του αγώνα που είναι όπλα για την επιβίωση και μια καλύτερη κοινωνία στις μέρες αυτές που ζούμε.
Ένα μεγάλο κομμάτι μαθητών θα σταματά στην τρίτη Γυμνασίου και θα πηγαίνει στη “μαθητεία” και αυτό που θα σπουδάζει και στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ θα είναι ανάλογα με τις ανάγκες των αφεντικών.
Θέλουν από μαθητές, γονιούς, εκπαιδευτικούς να μην έχουν καθόλου αντίσταση, αντίδραση, κίνημα σε αυτή τη βαρβαρότητα που επιβάλλουν. Τους θέλουν υπηρέτες των εργοδοτών τους. Ακόμα οι ιδιώτες θέλουν να ελέγχουν το μυαλό και τη συνείδηση ώστε να μην αμφισβητείται η κυριαρχία τους σε όλα τα επίπεδα, στο οικονομικό, στο ιδεολογικό, στο πολιτικό.
Μπροστά μας έχουμε το νέο σχολείο το “αποκεντρωμένο”, το “αυτόνομο”, χωρίς κονδύλια για να λειτουργήσει από το κράτος. Θα χρηματοδοτείται από γονείς, Δήμο αν έχει, ΜΚΟ, σπόνσορες που θα έχουν τον κύριο λόγο για το τι θα μαθαίνουν τα παιδιά μας.
  • Διαβάστε κι ΕΔΩ επιπλέον πληροφορίες για το 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής από το Blog της Ένωσης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου