Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η ΝΕΡΙΤ πάει Eurovision


Καψής κερνάει, υφυπουργός πίνει. Μπορεί η πρώτη μέρα (αποφράδα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου) της κάλυψης της ελληνικής προεδρίας από τη Δ.Τ. να στέφθηκε από αποτυχία, φτάνει όμως που ικανοποιήθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός. Προφανώς ο Παντελής Καψής δεν έλαβε γνώση για τον πανικό που έπεσε όταν πάγωσε η εικόνα την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς έδινε το χέρι στους Ευρωπαίους επιτρόπους και έσπευσε χθες να κάνει δηλώσεις περί του αντιθέτου.
«Η Δημόσια Τηλεόραση κέρδισε το στοίχημα της κάλυψης της τελετής έναρξης της ελληνικής προεδρίας. Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης ανταποκρίθηκαν με άψογο επαγγελματισμό στις ανάγκες μίας σύνθετης και απαιτητικής παραγωγής. Παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, μετέφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Οσοι μέχρι και την τελευταία στιγμή αμφισβητούσαν την ετοιμότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης, με κίνδυνο να εκτεθεί η χώρα στο εξωτερικό, διαψεύστηκαν».
Και το παραλήρημα είχε και συνέχεια: «Παράλληλα, η αναβάθμιση της Δημόσιας Τηλεόρασης συνεχίζεται.
Ηδη από χθες οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης (www.hprt.gr). Σε λίγες μέρες προγραμματίζεται να βγει στον αέρα το Τρίτο Πρόγραμμα με νέες εκπομπές, ενώ το τηλεοπτικό πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται. Μέσα στον Ιανουάριο, τέλος, αναμένεται να επισημοποιηθεί η συνεργασία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με την EBU».
Να θυμίσουμε βέβαια πως η EBU, που έχει έτσι κι αλλιώς ανακοινώσει από τον Νοέμβριο ότι δεν αναγνωρίζει τη Δ.Τ., χρησιμοποίησε υλικό από κάμερα ιδιώτη για την κάλυψη της τελετής ανάληψης της ελληνικής προεδρίας. Μήπως λοιπόν ο υφυπουργός εννοεί ότι η EBU θα συνεργαστεί κατευθείαν με τη ΝΕΡΙΤ; Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση, η οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη λίστα των 36 χωρών που θα συμμετέχουν επίσημα στη Eurovision του 2014. Μέσα στη λίστα είναι και η Ελλάδα με τον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, δηλαδή τη ΝΕΡΙΤ.
Οι 36 τυχερές
Ποιες θα είναι οι 36 χώρες που θα συναντηθούν στην Κοπεγχάγη; Με αλφαβητική σειρά οι: Αλβανία (RTSH), Αρμενία (AMPTV), Αυστρία (ORF), Αζερμπαϊτζάν (Ictimai TV), Λευκορωσία (BTRC), Βέλγιο (VRT), Δανία (DR), Εσθονία (ERR), Φινλανδία (YLE), Γαλλία (France 3), Γεωργία (GPB), Γερμανία (NDR), Ελλάδα (NERIT), Ουγγαρία (MTV), Ισλανδία (RρV), Ιρλανδία (RT), Ισραήλ (ΙΒΑ), Ιταλία (RAI), Λετονία (LTV), Λιθουανία (LRT), ΠΓΔΜ (MKRTV), Μάλτα (PBS), Μολδαβία (TRM), Μαυροβούνιο (RTCG), Ολλανδία (AvroTros), Νορβηγία (NRK), Πολωνία (TVP), Πορτογαλία (RTP), Ρουμανία (TVR), Ρωσία (RTR), Αγιος Μαρίνος (SRMTV), Ισπανία (TVE), Σουηδία (SVT), Ελβετία (SRG SSR), Ηνωμένο Βασίλειο (BBC) και Ουκρανία (NTU). Να σημειώσουμε πως ακόμα εκκρεμεί η συμμετοχή της Σλοβενίας στο διαγωνισμό καθώς της έχει δοθεί προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 17 Ιανουαρίου. Από τη Eurovision 2014 θα απέχει ως γνωστόν η Κύπρος, αλλά και η Βουλγαρία και η Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου