Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΛΕΤΗ



Στιγμιότυπα σημερινά από τα παιδιά της Γ’ Λυκείου που ξεκίνησαν σήμερα τις πανελλήνιες στο 50ο Λύκειο Αθήνας στα Σεπόλια.

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Η σημασία των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων και η πραγματικότητα.
Γερμανία: Απαγορεύεται ο εγκλεισμός της ωοτόκου κότας σε κλουβί
22.05.2014

Στη Βάδη Βυρτεμβέργη το 2013 υπήρχαν 1,80 εκ. ωοτοκείς όρνιθες, οι οποίες παρήγαγαν 494 εκ. αυγά (περίπου 23 αυγά ανά μήνα ανά όρνιθα).

Στη Γερμανία απαγορεύεται ο εγκλεισμός της ωοτόκου όρνιθας σε κλουβί.
Σύμφωνα με την οδηγία 74 η οποία ισχύει από το 1999 της ΕΕ, τα κλουβιά στα οποία διαβιούσαν ως τώρα οι κότες δεν κρίνονται πλέον ως κατάλληλα για το σκοπό αυτό.
Πιο συγκεκριμένα, οι κότες θα πρέπει να εγκλωβίζονται σε μεγαλύτερα κλουβιά (επιφάνεια ανά πτηνό) τα οποία θα πρέπει επίσης να διαθέτουν ξεχωριστή φωλιά ωοτοκίας με αναλογία 1/7 και ξύστρες νυχιών προκειμένου να μην προκαλούνται τραυματισμοί στα μέλη του πληθυσμού.
Το παραπάνω το αναφέρω για να δείτε την σημασία του και πώς σκέφτονται εκεί έξω για το ανθρώπινο είδος και μη μου πείτε γιατί το παραλληλίζω με τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Δέστε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και θα καταλάβετε. Για τις όρνιθες έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και σεβασμό και έτσι πρέπει αλά όμως το σκεπτικό τις απόφασης είναι και (ψέξτε αν θέλετε) στα μικρά κλουβιά που είναι οι όρνιθες τους δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα βλέπεται και καταπιέζονται με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν, ενώ τα παιδιά μάλλον τα θεωρούν κατώτερο είδος και δεν δίνουν σημασία.
Σε τι κόσμο ζούμε τελικά;
Ας ευχηθούμε όλοι μέρα που είναι στα παιδιά καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις πανελλαδικές που άρχισαν σήμερα…

Γιώργος Θελερίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου