Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ξεκίνησε το συνέδριο Φιλοσοφίας

Ξένοι φιλόσοφοι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν χθες στην Ακαδημία Πλάτωνος το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας...
Για φαντάσου, στη γειτονιά μας είναι το πάρκο αυτό που δίδαξε ο Πλάτωνας... Έχουν πάει ποτέ, αλήθεια; Είναι ένας υπέροχος πνεύμονας πρασίνου. 140 στρέμματα.
Χρειάζονταν ακουστικά γιατί το Συνέδριο γινόταν σε δυο γλώσσες (αγγλικά – ελληνικά) οπότε τα μηχανήματα αυτά βοηθούσαν στην αυτόματη μετάφραση...

Περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι έδωσαν το παρών στο Ηρώδειο στην έναρξη του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ο καθηγητής Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Βουδούρης τόνισε ότι το συνέδριο ανοίγει ένα παράθυρο στην ανθρωπότητα, είναι ένα αγαθό που έρχεται για να μείνει στη ζωή μας ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Ο Ουίλιαμ Μακ Μπράιτ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Φιλοσοφικής Εταιρίας σημείωσε ότι δεν υπάρχει πιο κατάλληλο μέρος από την Αθήνα για να πραγματοποιηθεί το συνέδριο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καλωσόρισε τους συνέδρους στην Αθήνα τονίζοντας ότι το θέμα του συνεδρίου «η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής», είναι το πλέον επίκαιρο. Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στους συνέδρους είπε ότι αποτελούν τους πρεσβευτές της ελληνικής φιλοσοφίας στη σημερινή εποχή.
Τους χαιρετισμούς ακολούθησε συναυλία με έργα των Κερουμπίνι, Μπετόβεν, Σκαλκώτα, Χατζιδάκι, Καλκάνη και Γκλουκ.
Το 23ο παγκόσμιο φιλοσοφίας θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου και θα φιλοξενηθεί στην φιλοσοφική σχολή Αθηνών, στην Πνύκα, στο Λύκειο του Αριστοτέλη και την Ακαδημία του Πλάτωνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου