Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα στη ΔΡ με το Αρχείο της …”αμαρτωλής ΕΡΑ”


Μέρες γιορτών, μέρες ραδιοφώνου και η Δημόσια Ραδιοφωνία φορά τα γιορτινά της!
Από τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ως και τα Θεοφάνεια, το Πρώτο Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας αλλάζει. Με μια σειρά εκπομπών επικαιρότητας, μουσικής και Αρχείου, αποπειράται να κάνει τις μέρες των γιορτών «μέρες ραδιοφώνου» – όπως παλιά, αλλά μεσύγχρονο τρόπο.
Ενδεικτικά, την εβδομάδα των Χριστουγέννων, κάθε απόγευμα στις 18.00, ο Σιδερής Πρίντεζης«σκαλίζει» κατά την προσφιλή συνήθειά του, το Αρχείο της Ραδιοφωνίας.
Έτσι, την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου έχει την τιμητική του ο Σκρουτζ στο ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο, ενώ το ταξίδι των μάγων περνά μέσα από τη Λιλιπούπολη. Την Τετάρτη, ανήμερα τα Χριστούγεννα, κάνει μια επιλογή από χριστουγεννιάτικες επιθεωρήσεις του Ε.Ι.Ρ. Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε αγαπημένα musicals και την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου αποσπάσματα από τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις των συναυλιών του Γιώργου Νταλάρα και του Διονύση Σαββόπουλου στο Ολυμπιακό Στάδιο το 1983.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την επόμενη μέρα, θα ανεβάσουμε ρυθμούς με τηΧριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων αλλά και με τους BallRoom Kings, σε ρυθμό R&B, boogie και boo wop με τον ίδιο τρόπο που παίζονταν στις χορευτικές αίθουσες της δεκαετίας του ’50.
Παράλληλα, όλο το πρόγραμμα θα διανθιστεί με Χριστουγεννιάτικα διηγήματα σημαντικών ελλήνων συγγραφέων διαβασμένα από τις σπουδαιότερες φωνές του ελληνικού θεάτρου, ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στις 08.00 το πρωί, θα μεταδοθεί δίωρη εκπομπή με τη Λίτσα Τότσκα με αναφορά στα έθιμα των ημερών αλλά και την «ετυμολογία» των γιορτινών συνηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου