Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Σταθερό όχι απ' όλους! Η ιστορία του 54 Λυκείου δεν διαγράφεται...

Εκεί, γύρω στους 50 γονείς είχαμε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων... Δεν πα να λέμε... Τίποτα δεν είναι αρκετό να μας σηκώσει από τον καναπέ του εφησυχασμού μας. Το καλό είναι ότι είδαμε πολλούς γονείς που δεν ήταν στην προηγούμενη συνάντηση.
Και το ενδιαφέρον είναι ότι όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, σύλλογοι γονέων κινούνται στην ίδια λογική. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να ισοπεδώσουν την ιστορία του 54 Λυκείου Αθηνών.
Η Λυκειάρχης κ. Δεληγιάννη που ήταν παρούσα και μίλησε στους γονείς, όπως και η κ. Κεφαλινού από το Σύλλογο Διδασκόντων του 54 λυκείου συντάχτηκαν μαζί μας και μας εξήγησαν τους φόβους τους από μια ενδεχόμενη σύμπτυξη με το 53 Λύκειο.
Δεν υπάρχουν παιδαγωγικοί λόγοι που επιβάλλουν συγχωνεύσεις. Και για τα ίδια τα παιδιά θα υπάρξει πρόβλημα. Οι προτάσεις γίνονται ντε φάκτο και χωρίς κανένα διάλογο... Και το Συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων είναι κατά των συμπτύξεων.
Στη συγκέντρωση μίλησαν πολλοί γονείς, στην ίδια λογικοί όλοι κι αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι σ' αυτό πλαίσιο ο Σύλλογος Γονέων θα φτιάξει ένα ψήφισμα κι αφού πρώτα το δούμε και το εγκρίνουμε θα το αποστείλει τόσο στην Ένωση Συλλόγων Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και το Δήμο Αθηναίων.
Επιπλέον, καλό είναι να επαγρυπνούμε σε όλα τα βήματα όταν θα έρθει προς συζήτηση στη ΔΕΠ και να το υπερασπιστούμε με τη φυσική μας παρουσία.
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα από τον πρώην διευθυντή του 54 Λυκείου κ. Κρικώνη το οποίο ανέφερε:
Eύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα σας.....το 54 πάντα ήταν κόκκινο πανί για τη διοίκηση.....τυχαίο;;;; δεν νομίζω...!!!! Το δίκαιο είναι με το μέρος σας από όλες τις νόμιμες πλευρές....αλλά πότε στην Ελλάδα επικράτησε η λογική του δικαίου;;;;; Κι ας αναλογιστούμε γιατί το 53 καταποντίστηκε μέσα στο χρόνο....δεν υπάρχουν υπεύθυνοι;;;;; Μένω μακριά, μακάρι να μπορούσα να είμαι κοντά σας σε όλους τους αγώνες σας...!!! Το 54 είναι κομμάτι από τη ζωή μου....!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου