Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Καθηγήτρια είχε το θάρρος να παραιτηθεί, δεν άντεχε την συνεχή υποβάθμιση της Παιδείας...


Η Eftychia Giannaki πορεύτηκε 12 χρόνια στην δημόσια εκπαίδευση. Έχει βιώσει στο έπακρο την κατρακύλα του εκπαιδευτικού συστήματος και την απαξίωση του παιδαγωγού.
Άνθρωπος ασυμβίβαστος με πολλά μετρήσιμα και μη μετρήσιμα προσόντα. Πήρε την μεγάλη απόφαση να γυρίσει την πλάτη σε αυτό το σύστημα και να αγωνιστεί στην ζωή της από άλλο πόστο. Ζητά την παραίτηση της άμεσα... Οι λόγοι στην φωτογραφία.
Την θαραλλέα απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση της έλαβε μια καθηγήτρια πληροφορικής από το μουσικό σχολείο Αλίμου, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τις απολύσεις των συναδέλφων της αλλά και την ακολουθούμενη εκπαιδευτική πολιτική η οποία, όπως σημειώνει, οδηγεί στην παροχή κακής ποιότητας εκπαίδευσης στους μαθητές.

Η επιστολή παραίτησης
 

«Δεν μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ στο παρόν εκπαιδευτικό σύστημα διότι διαφωνώ ηθικά, ιδεολογικά και συναισθηματικά με την τρέχουσα εκπαιδευτική πολιτική – στρατηγική που οδηγεί στην απόλυση συναδέλφους μου, στην υποχρηματοδότηση και εξαθλίωση των εκπαιδευτικών δομών, στην απώλεια αξιοπρέπεια των συναδέλφων μου, στην οικονομική και ηθική εξαθλίωση και τελικά στην παροχή παιδείας κακής ποιότητα στους μαθητές μου ιδιαίτερα στον τομέα της πληροφορικής. Παρακαλώ όπως με αποδεσμεύσετε άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου