Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Το “προφίλ" της Α' Λυκείου

Διαβάζω στις κυριακάτικες εφημερίδες για το τι πρόκειται να διδαχθεί φέτος στην Α' Λυκείου, για το 10ωρο “πρόγραμμα – κορμό και την... έρευνα ανά τετράμηνο.

Ξανά – μανά πειραματισμούς σε νέα συστήματα. Δείτε την είδηση:

Η φετινή πρώτη τάξη του Λυκείου θα είναι αυτή που θα υποδεχθεί τόσο την καινούργια διδασκαλία των ενιαίων μαθημάτων όσο και την ερευνητική εργασία.

Το 10ωρο “πρόγραμμα – κορμός” θα περιλαμβάνει α) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, β) Νέα Ελληνική Γλώσσα και γ) Νέα Ελληνική Λογοτεχνία.

Στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή σε ένα ενιαίο μάθημα με τρεις κλάδους, θα βρίσκονται και τα μαθήματα: α) Φυσική β) Χημεία και γ) Βιολογία. Τα παιδιά θα ΄χουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ανά 4μηνο το θέμα μιας Ερευνητικής Εργασίας μέσα από τους κύκλους “Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες”, “Τέχνη και Πολιτισμός”, “Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία” και “Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν θέμα που να συνδυάζει κάποιους από τους προαναφερόμενους κύκλους. Μια εργασία θα μπορεί να είναι στα Αγγλικά. Όλες οι εργασίες θα περιλαμβάνουν χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου, στο οποίο θα αναρτώνται με την ολοκλήρωσή τους.

Στην καινούργια Α' Λυκείου αφαιρούνται τα υποχρεωτικά μαθήματα: Αρχές Οικονομίας(2 ώρες), Τεχνολογία (2 ώρες) ΣΕΠ (1 ώρα) και όλα τα μαθήματα επιλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου