Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ 53ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα «περί χαρακτηρισμού φοιτήσεως των μαθητών…», η φοίτηση των μαθητών / μαθητριών είναι καθήκον, και το θέμα των απουσιών μπορεί να έχει σοβαρότατες επιπτώσεις.
Δεδομένου ότι, κατά τα παραπάνω Διατάγματα, η τακτική φοίτηση των μαθητών-μαθητριών είναι ευθύνη αποκλειστική των γονέων και κηδεμόνων τους, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας δώσουμε εγκαίρως τις απαραίτητες πληροφορίες.

Α΄ ΕΠΑΡΚΗΣ – ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ
  1. Χαρακτηρίζεται η φοίτησης επαρκής και επομένως ο/η μαθητής/μαθήτρια λαμβάνει μέρος στις γραπτές προαγωγικές η απολυτήριες εξετάσεις του Μαΐου – Ιουνίου στις εξής περιπτώσεις:
    1. Όταν στη διάρκεια του διδακτικού έτους οι ωριαίες απουσίες δεν ξεπερνούν τις πενήντα (50).
    2. ¨Όταν οι ωριαίες απουσίες κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους είναι μέχρι εκατόν δέκα τέσσερις (114), από τις οποίες οι πάνω από τις πενήντα (50) είναι δικαιολογημένες.
    3. Όταν οι ωριαίες απουσίες κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους είναι μέχρι εκατόν εξήντα τέσσερις (164), από τις οποίες οι πάνω από τις πενήντα (50) είναι δικαιολογημένες, και ο γενικός προφορικός βαθμός των μαθημάτων των δύο τετραμήνων είναι πλήρες δέκα πέντε (15) και η διαγωγή Κοσμιωτάτη. (Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ειδική απόφαση του Συλλόγου των Καθηγητών)
2,Χαρακτηρίζεται η φοίτησης ανεπαρκής και επομένως ο/η μαθητής/μαθήτρια απορρίπτεται, δηλαδή υποχρεώνεται να επαναλάβει τα μαθήματα τις ίδιας Τάξης στις εξής περιπτώσεις:
      1. Όταν στη διάρκεια του διδακτικού έτους έχει πάνω από πενήντα (50) αδικαιολόγητες ωριαίες απουσίες.
      2. Όταν οι ωριαίες απουσίες κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους πάνω από εκατόν δέκα τέσσερις (114), ακόμα και αν από αυτές πάνω από τις πενήντα (50) είναι δικαιολογημένες.
      3. Όταν οι ωριαίες απουσίες κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους είναι πάνω εκατόν εξήντα τέσσερις (164), από τις οποίες οι πάνω από τις πενήντα (50) είναι δικαιολογημένες, και δεν συγκεντρώνει γενικό προφορικό βαθμό των μαθημάτων των δύο τετραμήνων πλήρες δέκα πέντε (15) και η διαγωγή Κοσμιωτάτη.
Β΄ ΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ
  1. Οι γονείς και κηδεμόνες, που ευθύνονται εξ ολοκλήρου για την τακτική και ανελλιπή φοίτηση των παιδιών τους, οφείλουν να προσέρχονται στο σχολείο το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, για να ενημερώνονται υπεύθυνα για όσα θέματα αφορούν τα παιδιά τους,
  2. Οι υπεύθυνοι καθηγητές κάθε τμήματος αποστέλλουν τακτικά (1η έως 5η κάθε μήνα) ενημερωτικά σημειώματα ταχυδρομικώς ή μέσω των μαθητών/ μαθητριών, όπου αναφέρεται ο αριθμός των απουσιών, όταν ο μαθητής – η μαθήτρια έχει ξεπεράσει τις είκοσι πέντε (25) απουσίες δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες.

Γ΄ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
  1. Για απουσίες μέχρι δύο συνεχόμενων ημερών (02) ο γονέας ή ο κηδεμόνας προσέρχεται στο Σχολείο και με γραπτή αίτησή του ζητεί τη δικαιολόγησή τους εξηγώντας τους λόγους της απουσίας. Έτσι μπορούν να δικαιολογηθούν απουσίες μέχρι δέκα (10) ημερών αθροιστικά. Οι ολιγόωρες απουσίες στην διάρκεια της ημέρας δεν δικαιολογούνται.
  2. Για απουσίες πάνω από δύο (02) ημέρες ο κηδεμόνας προσκομίζει πιστοποιητικό Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή ιδιώτη ιατρού. Το πιστοποιητικό πρέπει να κατατεθεί στο σχολείο με αίτηση του κηδεμόνα, όπου και πρωτοκολλείται.
  3. Οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά προσκομίζονται στο Σχολείο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την επάνοδο του μαθητή. Ύστερα από το χρονικό περιθώριο η κατάθεσή τους είναι εκπρόθεσμη και δεν γίνονται δεκτά.
  4. Τα δικαιολογητικά των απουσιών γενικά δεν δεσμεύουν το Σύλλογο των καθηγητών, όταν αυτός γνωρίζει - με ικανά και επαρκή στοιχεία – ότι δεν αναφέρονται σε πραγματική ασθένεια του μαθητή –της μαθήτριας.
Ο Διευθυντής

Βασιλάτος Στυλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου